top of page

restoring trust 

17883587780019395.jpg

Hold your Horses project 

Dit is voor iedereen die echt wil leren over healing en de kracht van paarden. Het is onze missie om deze kennis en wijsheid beschikbaar te maken voor iedereen die bij wil dragen aan het herstel van onze verbinding met de wereld om ons heen!

Tijdens deze training bezoeken we opvangcentra en sanctuariums. Hier leer je alles over het helen en herstellen en leer de verhalen van de dieren te begrijpen en liefde te delen.

 

 

​Indeling van het project

 

Training

Wanneer je je opgeeft krijg je twee dagen intensieve training met de groep over het veilig werken met de paarden (met trauma), verschillende technieken van contact maken, communiceren met paarden en energetisch werken. Het doel van de training is om een veilige open groep te creëren waarin ieder zijn eigen talent en kracht mee kan brengen.

 

Praktijk

Vervolgens gaan we twee dagen naar een opvangcentrum. Hier kom je werken met hetgeen je in de training hebt geleerd en je krijt inzichten en lessen mee van de dieren.

 

De autonomie van de paarden staat tijdens dit project voorop. Dit betekent dat de paarden zelf mogen aangeven of ze interactie willen of juist niet. 

Documentaire

Een belangrijk onderdeel van ons project is de documentaire die we hierover maken. Door de documentaire kunnen we nog meer mensen bereiken en de boodschap van paarden welzijn verspreiden. De documentaire zenden we nu uit op ons Hold Your Horses project YouTube Channel.

 

Per locatie zenden we een aantal afleveringen uit, hierin delen we thematiek en verhalen van de paarden en deelnemers en stellen we verschillende thema's aan de kaart met betrekking op het welzijn van de paarden.

Er zijn jaarlijks helaas nog steeds enorm veel paarden die wegens fysieke gesteldheid of gedrag worden afgestaan. Deze paarden komen terecht bij een opvangcentrum of gaan naar de slacht. Het schrijnende hieraan is dat de paarden deze fysieke of emotionele schade vaak juist opgelopen hebben door toedoen van de mens en de manier van paarden houden.

Time for change 

We belichten een aantal problemen die naar boven komen bij paarden, de oorzaken en mogelijke oplossingen. Het systeem en de structuur waarin we paarden lange tijd gehouden hebben is toe aan verandering. Er komt steeds meer onderzoek, kennis en inzicht over  het samenzijn en leven met dieren.  We zijn ergens vergeten dat we onderdeel zijn van de natuur. We zijn onderdeel van  dezelfde levensenergie en hoe meer we hierin de verbinding herstellen hoe dichter we bij onszelf komen en de ander!

AANKOMEnde Rondes

ronde 1

Training deel I
20 en 21 januari

training deel II
27 en 28 januari

Stichting 't Olde manege peerd

Investering 4 daagse training:
650.- inclusief lunch.Ronde 2

training deel I
6 en 7 april 

Training deel II
8 en 9 juni praktijk 
Paard in nood Limburg

Investering 4 daagse training: 
650.- inclusief lunch.

17883587780019395_edited.jpg


NIEUW!
1 daagse training
24 februari 2024

Tijdens deze 1 daagse training krijg je de basisprincipes van het project mee.  Je kunt hier direct

mee oefenen bij onze eigen kudde in Heemstede.

Investering 1 daagse training:
175.- inclusief lunch. 
10.00 - 17.00 

 

zonsopkomst

ervaringen van deelnemers

Het HYH Project was by far echt één van de mooiste, inspirerende, wonderlijke, ontroerende en liefdevolle dagen die ik mee heb mogen maken en ervaren. Nog steeds zo dankbaar voor, Michelle.

 

Het heeft dingen aangeraakt die ik toen nog niet bewust door had, maar in de loop der tijd op z’n plek zijn gevallen en vanuit mijn onbewuste naar mijn bewuste zijn getrokken. Het heeft mij persoonlijk verrijkt en zoveel in beweging gezet wat ik straks hopelijk grootser mag teruggeven aan mens, dier en natuur.

Anya van der Horn

Jaaa! Mijn deelname aan dit project heeft er voor gezorgd dat ik nieuwe stappen in mijn leven ben gaan nemen. Ik ontdekte dat ik heel graag wilde gaan werken voor mensen en dieren. Daar gaat mijn hart van open .

Samen met Fred ben ik de opleiding tot Hondenspiegeltrainer gaan doen. En alsof dat nog niet genoeg was werd ik begeleider bij Angst voor Honden en Ademcoach! Mijn bedrijf Fred & Yvette is meegegroeid en is nu een feit!

Yvette van Zadel

bottom of page