top of page

restoring trust 

17883587780019395.jpg

Hold your Horses project 

Het is onze missie om afgestane en getraumatiseerde paarden in opvangcentra en sanctuariums te bezoeken en vertrouwen te herstellen, hun verhalen te begrijpen en liefde te delen.

Veel van deze paarden zijn afgestaan omdat ze niet “passen” in de oude structuur waarin we paarden hielden of in de manier van omgang die gehanteerd is. Bij deze opvangcentra krijgen de paarden een tweede kans om tot zichzelf te komen en wij kunnen hier aan bij dragen. 

 

𝐼𝑛𝑑𝑒𝑙𝑖𝑛𝑔 𝑣𝑎𝑛 𝘩𝑒𝑡 𝑝𝑟𝑜𝑗𝑒𝑐𝑡

 

Wanneer je je opgeeft krijg je twee dagen training met de groep over het veilig werken met de paarden (met trauma), verschillende technieken van contact maken, communiceren met paarden en energetisch werken. Het doel van de training is om een veilige open groep te creëren waarin ieder zijn eigen talent en kracht mee kan brengen. Vervolgens gaan we twee dagen naar een opvangcentrum. Hier  zijn we er voor de paarden die hier behoefte aan hebben. De autonomie van de paarden staat tijdens dit project voorop. Dit betekent dat de paarden zelf mogen aangeven of ze interactie willen of juist niet. 

𝐷𝑜𝑐𝑢𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑖𝑟𝑒 

Een belangrijk onderdeel van ons project is de documentaire die we hierover maken. Door de documentaire kunnen we nog meer mensen bereiken en de boodschap van paarden welzijn verspreiden. De documentaire zenden we nu uit op ons Hold Your Horses project YouTube Channel.

 

Per locatie zenden we een aantal afleveringen uit, de eerste aflevering per locatie gaat over de opvanghouder en het verhaal van het opvangcentrum. In de volgende afleveringen delen we thematiek en verhalen van de paarden en deelnemers en stellen we verschillende thema's aan de kaart met betrekking op het welzijn van de paarden.

Er zijn jaarlijks helaas nog steeds enorm veel paarden die wegens fysieke gesteldheid of gedrag worden afgestaan. Deze paarden komen terecht bij een opvangcentrum of gaan naar de slacht. Het schrijnende hieraan is dat de paarden deze fysieke of emotionele schade vaak juist opgelopen hebben door toe doen van de mens en de manier van paarden houden.

𝑇𝑖𝑚𝑒 𝑓𝑜𝑟 𝐶𝘩𝑎𝑛𝑔𝑒

We belichten een aantal problemen die naar boven komen bij paarden, de oorzaken en mogelijke oplossingen. Het systeem en de structuur waarin we paarden lange tijd gehouden hebben is toe aan verandering. Er komt steeds meer onderzoek, kennis en inzicht over  het samenzijn en leven met dieren.  We zijn ergens vergeten dat we onderdeel zijn van de natuur. We zijn onderdeel van  dezelfde levensenergie en hoe meer we hierin de verbinding herstellen hoe dichter we bij onszelf komen en de ander!

AANKOMEnde Rondes


7 Daagse transformatie reis met paarden 

13 nov - 20 nov

Sun Dance ranch, Zweden

Reizen Foto Citaten Eenvoudig Instagram Post (2).png
zonsopkomst

ervaringen van deelnemers

Elizabeth Stilma,
deelnemer ronde I

" Een project voor de paarden. Om diep te voelen wat de paarden nou eigenlijk willen delen met je. Gewoon gehoord worden, gezien worden. Een Space creëren waarin het paard paard kan zijn. Zo liefdevol en waarderend! En daar waar ik het paard zie wat het toont, herken ik delen in mijzelf die ook het daglicht willen zien. Zo waardevol 
Michelle heeft een veilige setting gecreëerd binnen de groep waaraan ik deelnam en vervolgens op locatie waar een groep van 45 paarden was. Binnen deze veilige setting kon ik zijn wie ik ben en zien wat er gezien wilde worden..”

Wendy van Kempen,
deelnemer ronde III

“Wat ik heb gedaan? 
Gewoon doen waar ik goed in ben 
Hoofd leegmaken en zijn
Paarden oordelen niet
Ze zijn
Met veel liefde heb ik mogen ontvangen hoe het is als ik werkelijk ontvangen wordt.”

Rene de Klerk,
deelnemer ronde IV

bottom of page