top of page

Gedragstherapie

& training 

 Gedrag is een uitdrukking van de innerlijke wereld. Daarom kiezen we zelden voor training als hulpmiddel in (gedrags)therapie. Als we echt gedrag willen veranderen of een dier willen helpen, moeten we de wortel en de boodschap achter het gedrag vinden. We zullen enkel werken met trainingstechnieken in situaties met betrekking tot de veiligheid van het dier of de wezens om hen heen of als tijdelijke verlichting van pijn of stress.

Hierbij kun je denken aan:

- Medische onderzoeken 

- Vervoer

- Bij direct gevaar of risico

- Wanneer training het herstel van fysieke of emotionele trauma's ondersteunt

 

Het mooie van de natuur is dat de meeste dieren zich kunnen aanpassen en hun plaats op aarde kunnen vinden en een manier vinden om ook met minder ideale situaties om te gaan. Dat neemt niet weg dat de wortels van gedrag altijd terug te vinden zijn in het niet (volledig) vervullen van de basis en individuele behoeftes. Ons werk is om zorg, expertise en handvatten te bieden zodat er een nieuwe balans kan ontstaan. Hiermee zorgen we al meer dan tien jaar voor gezonde en gelukkige mensen en paarden!

Wij werken altijd met een intakegesprek. Voorafgaand aan de intake ontvang je een vragenlijst. Tijdens dit intakegesprek kun je verwachten:

- Een lichamelijk onderzoek

- Een elementaire relationele lezing

- Een basisbehandelingssessie

- Thuiswerk en oefeningen om te oefenen

 

In de meeste gevallen zal de intake 1,5 uur duren. We adviseren om andere verzorgers of wezens mee te nemen die met het paard of ander dier omgaan.

In de meeste gevallen is een intake voldoende om een ​​drastische gedragsverandering teweeg te brengen of om verbindingen en balans in relaties te herstellen. Er zijn gevallen waarin ernstige traumatische gebeurtenissen of impact vragen om een ​​meer graduele benadering. In deze gevallen kunnen we ervoor kiezen om met 1 of 2 kortere sessies te werken.

De investering voor een intakegesprek is 295,- ex. reiskostenvergoeding.

bottom of page