top of page
17916495175186784.jpg

Pony-doe-dagen

Tijdens de pony-doe-dagen is het vooral een vrolijk feest! Spelenderwijs leren de kinderen meer over het samenwerken met paarden, natuurlijkgedrag van paarden, diervriendelijk werken en doen we veel leuke opdrachten en spelletjes.

We beginnen de dag met les over het natuurlijke gedrag van paarden en wat paarden nodig hebben om gelukkig te zijn en zich vrij te voelen. We doen afhankelijk van de groep een aantal oefeningetjes en praten over paarden en paarden taal.

 
 
"We leren de kinderen om vanuit hun hart en het zonnetje in hun buik te werken met de paarden."

 

Paarden communiceren door lichaamstaal, hier oefenen we spelenderwijs mee. Daarna beginnen we met poetsen en het leren kennen van de paarden. We hebben dan een korte pauze met wat limonade en fruit. Na de pauze hebben we iedere dag een andere activiteit. De ene dag vlechten we de paarden in en besprenkelen ze met glitters en liefdeswensen die we met bloemetjes in hun haar maken, de andere dag beschilderen we de paarden (met een mengsel van krijt) met prachtige symbolen om ze te bedanken, soms als het warm is maken we een grote paardenwasstraat!

 

Bij liefde voor paarden hoort ook de verzorging, wat eten paarden eigenlijk, wat gebeurt er met alle poep? Daarnaast vinden we het belangrijk dat de paarden zich lekker voelen, daarbij hoort natuurlijk ook paardengym, paardenyoga, paardenmassage of een bijzonder lekker ruikend olietje.

 

Veel van de activiteiten zijn afhankelijk van de paarden en waar zij zin in hebben. Een pony-doe-dag is bij ons niet gelukt als het voor de paarden geen vrolijke liefdevolle dag is geweest. Dit betekent dat het programma van dag tot dag erg verschilt, hierdoor is het ook extra leuk voor de kinderen die meerdere pony-doe-dagen deelnemen!

bottom of page