top of page

Vrijheidsdressuur 

Komt dat zien, komt dat zien: de buiging, de spaanse pas en de kus. Wow het beste van alles komt bij elkaar tijdens vrijheidsdressuur. De paarden bewegen in  vrijheid en kunnen kiezen om mee te doen met allerlei leuke oefeningen en kunsten.  En alles is nog goed voor hun lijf ook!

 Het ziet er altijd prachtig uit, de paarden staan met hun voorbenen op het blok, schoppen de reuze voetbal of laten hun beste trucjes zien! Alle oefeningen die je tijdens vrijheidsdressuur samen met de paarden doet zijn voor de paarden ontzettend leuk omdat ze op een speelse wijze hun hoofd en lijf kunnen gebruiken. Daarnaast leren de kinderen het begin van positief trainen.  Er ontstaat magie tijdens de positieve en motiverende samenwerking bij vrijheidsdressuur. De belangrijkste vragen die naar voren komen tijdens vrijheidsdressuur zijn: Waarom en hoe leert een paard eigenlijk? 

Hoe bereik je doelen? En hoe zorg je dat dit ook nog eens fantastisch is om samen te doen?

Tijdens deze lessen leren de kinderen om op een positieve manier te kijken en spreken. Hierdoor nemen ze dit automatisch ook mee in hun blik en stem naar zichzelf. Daarnaast voelt het natuurlijk heerlijk om met je beste paardenvrienden te stralen tijdens jullie eigen show!

 

bottom of page