top of page
17908467118227012.jpg

Paardrijden?

Vroeger leek het heel normaal om paard te rijden. En nog steeds zijn er veel plekken waar mensen naartoe kunnen om op een paard te stappen. Daarom is het soms een beetje wennen voor mensen als ze leren waarom wij geen rijlessen geven. En dat leggen we altijd heel graag uit!

 

Maneges zijn plekken waar mensen kunnen komen om “paardensport” of paardrijden te beoefenen. Het gaat hier dus vooral om blije mensen. Bij Be Stable willen we juist echte paardengekken alles over blije en gezonde paarden leren!

Wist je dat...

 

 Paardrijden schadelijk is voor het lichaam en vooral de rug van het paard? Je kunt al na een kwartier op een paard zitten een paard pijn doen en de rugspieren beschadigen.

 Omdat paarden vluchtdieren zijn laten ze pijn bijna nooit zien?  Daardoor kunnen ze er nog steeds heel blij uit zien.

 

 Paarden ook vriendschappen en banden vormen met mensen? Daarom is het belangrijk als je samen wil zijn met paarden, dat je elkaar leert kennen en begrijpen.

 

 Paarden heel vergevingsgezind zijn? Misschien heb je wel eens gehoord dat een paard niet mee wil werken of dat een paard “nee” probeert te zeggen. Paarden zijn kuddedieren en doen er vanuit hun natuur altijd alles aan om samen te zijn en samen te werken ook met mensen. Daarom is het heel belangrijk om de taal van paarden te leren begrijpen.

 Paarden super gevoelig zijn? Ze kunnen niet alleen hun eigen lijf voelen maar ook hun omgeving en soms een heel gebied.

 

 Het gedrag dat het paard laat zien, eigenlijk een soort landkaart is? Door het gedrag beter te begrijpen kun je dus je paard beter kunt leren kennen en begrijpen. En vind je samen de beste weg!

 

 Paarden net als mensen bij een familie horen en samen buiten moeten  spelen en rennen? Daarom leeft onze kudde samen op een landgoed waar ze genoeg ruimte hebben.

 

 Paarden zijn net als mensen de baas over hun eigen lichaam en belevingswereld? En er zijn weinig paarden die echt graag iemand vanuit zichzelf willen dragen. 

 

 Niet alle paarden samen rijden stom vinden?

Zo zijn er paarden die erg van avontuur en de bossen houden.  En naast je paard rennen door de duinen kan ontzettend uitdagend zijn.  Maar om met een paard rijdend op pad te gaan, moet er heel veel gymnastiek en yoga gedaan worden om de lichamen sterk en soepel te houden. Daarnaast is het belangrijk dat het paard tijd heeft om te herstellen en komt er vaak een speciale osteopaat. Dat is iemand die het lichaam van het paard kan behandelen.

 

De lessen bij Be Stable kids zijn voor echte paardengekken die houden van gelukkige en gezonde paarden en die alles willen leren over deze magische dieren en willen genieten van het  samenzijn met paarden, die hun geluk en liefde maar al te graag met kinderen delen. 

bottom of page