top of page

Trailerlaad training 

Veilig kunnen reizen met de trailer is een must als je je leven deelt met paarden. Hoewel het jullie leven samen gemakkelijker en flexibeler hoort te maken, is dit voor veel paarden en mensen nog steeds niet altijd het geval! Wij gunenn het iedereen om veilig en ontspannen op pad te kunnen. En het mooiste is dat we hiervoor in de meeste gevallen maar één afspraak nodig hebben om hier voor te zorgen.

Wij geloven sterk in de autonomie en keuzes van paarden. Dat komt juist bij het trailerladen heel goed uit. Want als jouw paard zelf kiest om te laden hoef jij daar eigenlijk niets meer voor te doen! Het versterkt zowel het vertrouwen van het paard als de mens. We zien vaak dat dit herstellen van vertrouwen ook de band tussen mens en paard sterkt.

Hoe werkt het?

-We werken op locatie. 

- U heeft een goedgekeurde trailer nodig

- Een voertuig dat trailer met paard mag trekken

- Een bestuurder

- Twee assistenten die de training willen volgen

 

 

Omdat het er vooral om gaat dat je altijd zelf met het paard op pad kunt , leiden we ook jou en jouw team op.  

 Als het gaat om paarden gaat die trauma met of rond de trailer hebben ervaren kan het zijn ook na de training het paard  een trigger tegen komt waarbij  het paard geruststelling of ondersteuning kan gebruiken. Met jouw getrainde team kun je het paard ALTIJD helpen om de training te onthouden en veilig samen te reizen. 

Een trainingssessie kan 1 uur tot 3 uur duren. Bij jongere paarden is het ook mogelijk om met twee kleinere sessies te werken omdat ze soms meer integratietijd nodig hebben. In de meeste gevallen ronden we het proces in 1 sessie af!

 

Dit is in het geval van paarden met traumatische ervaringen de meest vriendelijke en schone benadering omdat we de tijd en het pad volgen dat ze nodig hebben tijdens de training, terwijl we tegelijkertijd een geoptimaliseerde trainingscurve gebruiken om hen te helpen de oude stress los te laten in korte tijd. Als het gaat om ernstige traumatische ervaringen zoals trailerongevallen of paarden die voor of in de trailer gaan liggen, gebruiken we kortere sessies in een of twee dagen. Omdat de afdruk op het cognitieve systeem enige tijd nodig heeft om de nieuwe ervaring te reguleren en te verwerken.

De investering voor een sessie is tussen de 350,-  &  675,-  

bottom of page